Лицата на Доброто в Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов” - Габрово

Традиция стана в гимназията за най-светлия християнски празник – Коледа да се провежда инициативата „Нашето добро дело за Коледа”, защото това е време за благодарност, вяра в доброто и надежда за бъдещето. Всички отвориха сърцата си и донесоха щастие, дариха усмивка, проявиха милосърдие, взаимопомощ и любов.

В инициативата се включиха 15 класа. За първи път четири от тях се обединиха за една обща кауза да създадат уют и топлина на 10 самотни възрастни хора от селата Враниловци, Райновци и Стоевци. VІІІ а , Х б, ХІІ а и ХІІ б клас с подкрепата на класните им ръководители, П. Помакова и В. Богомилова закупиха продукти от първа необходимост и на 18 декември посетиха домовете им. Докоснаха сърцата на тези хора, накараха ги да се усмихнат и да се разплачат от радост. Лично връчиха пакетите с продукти, плодове, ръчно изработени картички, а във всеки дом грейна по една „Коледна звезда”. А на 20 декември група ученици изненадаха с коледни сладки и плодове бездомните хора, подслонени в помещение на общината.

Учениците от VІІІ б, VІІІ в, ІХ б и Х д клас бяха в Дневния център за деца и младежи с увреждания в Габрово. Дядо Коледа раздаде подаръци на децата, книжки за рисуване, лакомства, плюшени играчки и коледна украса. А ІХ в и ХІ а клас посетиха Дом за възрастни хора с физически увреждания в Габрово, дариха тостер и ръчно изработени картички като за всеки един имаше торбичка с Коледни вкусотии и плодове. Не бе забравен и Центъра за деца със специални образователни потребности – Габрово. Под ръководството на Ил. Чичарова и И. Дойнова учениците от Х а клас закупиха играчки и лакомства и се забавляваха заедно с децата. ХІ в и ХІ г клас събраха средства и подкрепиха свои съученици.

Интересна е и идеята на ІХ а и ХІ б клас да се направи добро и на бездомните животни като им осигуриха храна.

Всички участници доказаха, че няма малко и голямо добро. То си е само добро! То е толкова силно, че излитайки от теб, скоро отново се връща, но вече под нова форма на това, от което най-много имаме нужда – ЛЮБОВ.

На 20.12.2018г. ръководството на ПГТ „Пенчо Семов” връчи грамоти на класовете, включили се в инициативата. На импровизираното тържество бяха отличени и класовете за интересните коледни украси на класните стаи и победителите в конкурсите: „Най-красива Коледна картичка” и „Най-хубава сурвакница”.

Благодарим на всички, които се включиха и отделиха от свободното си време за малко красота, доброта и щастие!