Над 30 учители преминаха през обучението „За парите и други важни неща“

На 8 април 2017 г. над 30 учители от Габрово  станаха част от поредицата обучения по проект  Финансови работилници „За парите и други важни неща“, реализиран от фондация "Инициатива за финансова грамотност" с подкрепата на NN Bulgaria.
Целта на обучението беше да се представи Ръководството "За парите и други важни неща", съдържащо 25 финансови работилници на 10 теми и да се демонстрира как то може да се използва за повишаване на финансовите и житейските знания и умения на учениците. Затова и учителите влязоха в ролята на ученици. Заедно с лекторите Росица Вартоник и Румяна Витньова те даваха съвети на закъсали с парите младежи, търсеха връзката между образование и житейска реализация и  разбраха какво общо има между бонбоните и сложната лихва, пътуването във времето, осигуровките и бюджетирането.   Но не само – те пяха, танцуваха и бяха актьори – и видяха, че могат да превърнат получаването на финансови знания в забавление чрез  финансовите работилници "За парите и други важни неща“.
Оценката на учителите е изключително позитивна. Те не само считат, че предложения чрез работилниците подход е иновативен и много ефективен, но и самото обучение е интересно и атрактивно.  
Учителите ще приложат в клас наученото, а на техните ученици предстои да се забавляват и зедно с това да усвоят много полезни знания и умения.