На 23.11.2016 в открит урок „Ани и панаира“

На 23.11.2016 в открит урок „Ани и панаира“ децата от IVа подготвителна група на ДГ „Мики Маус“  представиха  какво са научили за парите, за какво ни служат, защо има банки, „кой слага парите в банкомата“ и много други начални икономически понятия, включени в програма „Ние“ на Junior Achievement .
За да бъде всичко точно, им помагаха г-жа Пенка Пенева и учениците от 11а клас Андреан Николов, Десислава Гаврилова и Боряна Ботева, специалност „Икономика и мениджмънт“ от ПГТ „Пенчо Семов“ в Габрово, работещи по програма Учебна компания на Junior Achievement.
Децата с лекота разпознаваха монетите и банкнотите. Те показаха по много интересен и забавен начин, че първо трябва да се заработят парите, знаеха, че не трябва да се харчи всичко спечелено, а трябва част да се спестява.
Учениците от ПГТ „П.Семов“ бяха ментори на организирания панаир със саморъчно изработени от децата  предмети, на който се разигра истинска търговия – даваха се пари, връщаше се ресто и търговци, и клиенти бяха много усърдни.
Всички от присъстващите си закупиха красиви картички, разделители, моливници, панерчета, гривнички, герданчета, обички, снежни човеци, елхички и още много интересни и полезни неща, а малките търговци стискаха в ръчички спечелените с труд пари.
Част от спечеленото децата заслужено и бързо „обърнаха“ в лакомства от „Бонболандия“ – според заработеното едни си купиха повече, други по-малко сладкишчета, но всички радостни и доволни
седнаха на столчетата да се почерпят. Другата ч
аст от спечеленото те заделиха за касичките си.