На 18 март Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов връчи своите награди на спечелилите призови места в Националното ученическо състезание по икономика.

На 18 март Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов връчи своите награди на спечелилите призови места в Националното ученическо състезание по икономика. За трети пореден път ученици от 12 „а” клас, специалност Икономика и мениджмънт от Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов” участваха в престижното състезание и отново грабнаха първо, второ и трето място в следните категории: Индустриална бизнес икономика и Маркетинг.

Учениците Деян Станев и Христо Симеонов спечелиха съответно първо и второ място в категория Индустриална бизнес икономика, а Теодор Блажев, Грета Филипова и Габриела Станчева – второ и трето място в категория Маркетинг.

Задълбочената подготовка по икономически дисциплини и участието на учениците в различни национални състезания и инициативи като креативни лагери по програмите на Джуниър Ачийвмънт, Най-добра бизнес идея и дейността в учебно тренировъчната фирма в училище допринесоха за формиране на знания, умения и мотивация за отлично представяне на абитуриентите на този вече известен и традиционен форум.

Пожелаваме успех в предстоящите матури и кандидат студентски изпити на учениците и техните преподаватели.