Ученици от ПГ по туризъм предложиха иновативен бизнес модел за справяне с неграмотността

Ученици от ПГ по туризъм предложиха иновативен бизнес модел за справяне с неграмотността

60 ученици от цялата страна взеха участие в организираното от Джуниър Ачийвмънт България Национално състезание „Иновационен лагер“. То се проведе на 14 февруари в шоурум „Склада“ в София и провокира участниците да създадат иновативен бизнес модел за решаване на проблема с глобалната неграмотност по начин, водещ до качествена промяна на живота на засегнатите към момента хора.

Разделени в отбори с участници от различни училища, младежите демонстрираха умения да анализират и прогнозират тенденциите и дадоха иновативни решения на проблема с неграмотността. Те имаха възможността да се допитат до бизнес консултанти от програмата за ментори и бизнес доброволци на Джуниър Ачийвмънт България и разполагаха с три минутни за презентации на идеите си.

Стефан Митков Станев заедно със своите съотборници спечелиха трето място със своя иновативен бизнес модел за преодоляване на неграмотността. Наградите бяха осигурени от организаторите – Джуниър Ачийвмънт България и Фондация „Америка за България“.

Учениците получиха право да се състезават на националния кръг на инициативата, след като показаха своите нестандартни творчески идеи чрез видео предизвикателство – трябваше да създадат едноминутно видео, на тема „По какъв начин предприемачеството променя средата около вас”. Учениците от 11 клас, специалност „Икономика и мениджмънт” Стефан Митков Станев, Грета Ицкова Филипова и Деан Митков Стане, с подкрепата на техния ръководител госпожа Пенка Пенева се състезаваха със свои видеа качени на платформата Vbox7.com и се класираха за националното състезание от общо кандидатстващи 135 ученици.