ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „П. СЕМОВ” УЧАСТНИК В СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „П. СЕМОВ” УЧАСТНИК В СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

От 17 до 21 ноември в ПГТ „П. Семов” се отбеляза Световната седмица по предприемачество. Инициативата се организира от Джуниър Ачийвмънт България и включва 160 събития в 50 населени места в страната

Стартът на Световната седмица по предприемачество беше отбелязан днес с две инициативи в ПГТ „П. Семов”-Габрово. Проведоха се два открити урока от учителите Пенка Пенева Петя Пълевска и Татяна Баева с 11а клас специалност „Икономика и мениджмънт” и 12в клас специалност „Организация на туризма и свободното време” .

Те имаха за цел да срещнат младите икономисти с предприемачи, които да ги насърчат и ориентират към започване на собствен бизнес и предоставят познания за реалния свят на икономиката. Темите, по които се проведоха срещите, са „Кредитиране при започване на собствен бизнес” и „Как мечтата може да се превърне в реалност”.

Консултанти на уроците бяха инж. Калинка Пенева, един от собствениците на „МЕРКУРИЙ П и П” АД и Димитрина Стоилова ,собственик на Парк хотел Панорама Трявна. Разказът им за това как са започнали собствен бизнес, защо е толкова важно да следваш мечтите си и да не се отказваш въпреки критиката на околните, беше най-интересната за учениците част .Учениците участваха активно с въпроси и споделиха свои идеи за бъдещото си развитие като икономисти и предприемачи.