проект партньорство с работодателите

               Вече трети месец работят образователните паркове по проект „Дългосрочно партньорство с работодателите в сферата на икономиката и туризма“ в Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово.

Всеки образователен парк представлява работно ателие, в което се усвояват умения и компетенции, свързани с различни области в сферата на туризма. Преподаватели са учители и бизнес-партньори на училището. Госпожа Калинка Пенева, като представител на работодателите, прие учениците от образователни паркове „Предприемачество в малък и среден бизнес“ и „Продавач-консултант“ на територията на фирма „Меркурий П и П“ АД, за да им разкаже за предизвикателствата пред бизнеса и организацията на дейността на фирмата – складово стопанство, мърчандайзинг. В „Кухня Гурме“ Владимир Генчев, собственик на ресторант „Гурме“ в Габрово представи пред учениците приготвянето на специалитети от телешко бон филе и лазаня. Веселина Славчева, специалист в изкуството на карвинга, обучава десет ученици, преподавайки им различни техники за първоначални умения по карвинг. Васил Колев, ръководител на школа по барманство,   работи с 20 ученици по предварително уточнена с учителите по практика програма за приготвяне на коктейли. В Дома на хумора и сатирата участниците в парковете „Разработване на аниматорски продукт“ и „Организатор на допълнителни дейности в туризма“ овладяваха умения в реална среда за изготвяне на екскурзоводска беседа и организиране на детско парти в музей под ръководството на директора Татяна Цанкова и зав. отдел „Екскурзоводско обслужване“ Дарина Маринчевска. В семеен хотел Габрово лично управителят на хотела Димитрина Стоилова прие учениците от „Камериерка“ и „Рецепционист“, за да им покаже добри практики от работата на персонала на хотела и демонстрация на софтуер за обслужване на гости. Премина и обучението на ученици в областта на компютърното счетоводство и обработка на счетоводна информация съвмесно с работодателите Ивелина Цонева и Ивелина Кръстинкова.

Предизвикателство за екипа по проекта бе да покани родителите на учениците, участници в образователните паркове, в събота, 18 януари, да присъстват на среща за представяне на резултатите от досегашната работа на техните деца. Над 30 родители уважиха поканата и станаха свидетели на успешната интеграция на бизнес и училище в рамките на проекта. На 15 февруари проектът бе представен и пред по-малките ученици от училище „Неофит Рилски“, училище „Иван Вазов“ и училище „Христо Ботев“.

Презентация

 

 

                                                             Инвестира във вашето бъдеще!

 {gallery}cnphotos/partner{/gallery}