Национална седмица на четенето в ПГТ „Пенчо Семов”

Макар и позабравена в днешния забързан, понякога груб, обсебен от „Интернет” и неговите социални мрежи свят, книгата си остава наш истински верен приятел. Тя, книгата, е готова да ни помогне в труден момент, способна да ни зарадва и окрили.

Убедени, че „В началото бе словото”, учениците от Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов” отбелязаха Националната седмица на четенето с музикално –поетичен рецитал. Членовете на клуба „На четящите хора” с ръководител г-н Антон Боев представиха пред своите съученици откъси от любими автори и творби като „Под игото” на Иван Вазов, „Косачи” на Елин Пелин, „Малкият принц” на Егзюпери и още…– цяла плеяда от българската и световната класика.

За доброто настроение се погрижиха и момичетата от танцова формация JUST DANCE към гимназията, а песента „ Всичко от мен” в изпълнение на Стилияна от 10 б клас дълго бе аплодирана.

Гости на празника бяха г-жа Елена Григорова и г-жа Емилия Ангелова от РУО- Габрово, които споделиха прекрасните си впечатления от видяното и чутото.